top of page
Obrázek autoraŠárka Pelikánová

Podcast SníDANĚ s Šárkou: Kolik bere stát peněz pracujícím důchodcům?

Aktualizováno: 17. 7. 2023

Dnešní epizodu jsme společně s Ing. Filipem Krejčím, hlavním účetním u nás v CEG, věnovali důchodcům, kterým věk nestojí v cestě a chtějí zůstat v pracovním procesu. Kolik si mohou vydělat?



Kolik si mohou důchodci přivydělat v řádném a předčasném důchodu? Mohou podnikat? Jaké výhody mají zaměstnavatelé, kteří zaměstnávají důchodce? Jaké dopady má valorizace? Do důchodu co nejdříve? Vše si můžete zařídit online bez dlouhých front. Víte o tom? Jak je to o invalidních důchodců? Mohou si přivydělávat? Vše si dnes vysvětlíme.


Podcast si můžete poslechnout zde:







Poslouchejte naše podcasty a přihlaste se k odběru našich novinek.


O autorce:


Ing. Šárka Pelikánová


Jednatelka a daňová specialistka Connect Economic Group s.r.o.


Šárka podporuje zvýšení finanční gramotnosti podnikatelů v ČR publikováním odborných článků nejen v médiích a v televizi. Vede naše oblíbené semináře Základy účetnictví a daní pro podnikatele. Ve 22 letech založila CEG a od té doby se věnuje jeho rozvoji. Má za sebou také pracovní zkušenosti z Japonska, kde působila jako analytik v investičním fondu a zároveň tam studovala v rámci MBA programu.


Vést účetnictví, je pro firmy a řadu podnikatelů zákonná povinnost. Pro náš tým odborníků je to ovšem každodenní práce a zároveň koníček. Jsme připraveni pomoci i Vám, ať už jste OSVČ nebo máte svou společnost a zaměstnance. Podívejte se na další informace a služby, které v rámci vedení účetnictví našim klientům poskytujeme.


Jaké otázky zazněly?


Může si starobní důchodce bez problémů přivydělávat i když už je oficiálně v důchodu? Existuje případně nějaký limit kolik si může maximálně vydělat?


Má starobní důchodce nějaké výhody z hlediska daní a odvodů na pojištění oproti ostatním zaměstnancům?


Je pro mě jako zaměstnavatele zaměstnávání starobních důchodců nějak zvýhodněno?


A co zaměstnávání invalidních důchodců? Může dosáhnout zaměstnavatel na nějaké úlevy podporou zaměstnáváním zdravotně postižených?


Může si tedy i invalidní důchodce bez problému přivydělávat při pobírání důchodu? Platí to případně pro všechny kategorie invalidity?


21. 12. 2022


Comments


bottom of page